SEO Killer and faster blogger

Friday, December 30, 2016

Rebut peluang Diskaun Pembayaran Balik Sempena 50 Tahun MARA sebelum terlambat


Cepat rebut peluang ini sebelum tarikh akhir permohonan pada 31 December 2016.
Rebut peluang Diskaun Pembayaran Balik Sempena 50 Tahun MARA sebelum terlambat.
Apply secara online sekarang!!klik disini MARA .Anda boleh memohon pengeluaran KWSP akaun 2 untuk membayar hutang pinjaman pelajaran Mara anda.

Cepat bertindak sebelum terlambat.Peluang ini datang sekali sahaja.Apply sekarang !!


Permohonan Baharu / Kemas Kini BR1M 2017 sebelum terlambat


Permohonan Baharu / Kemas Kini BR1M 2017 akan tamat pada 31 December 2016.Sila update BR1M ada sebelum terlambat.Update secara online boleh dibuat di sini.Jadual dibawah menunjukan tarikh agihan pembayaran BR1M 2017.


Cepat update BR1M anda sebelum terlambat.

Sunday, December 25, 2016

I would like to wish all the visitors to KEWIN BLOG a very Merry Christmas.

If you are not celebrating, then I would like to wish you happy holidays!



Tuesday, April 19, 2016

Free Modem Unlocker


Free Modem Unlocker Software | Universal MasterCode



Modem Unlocker software

Found this useful software from internet and would like to share with you guys.
Easy to use modem broadband unlocker and work offline.Try it with my friend's Huawei modem and its work great .

From the software gui,its may worked with ZTE,NEC,LG,NOKIA,HUAWEI,VK modem.
Download Universal MasterCode now.

Password : kewink.com


update : please pm me if you cant get the unlock code.





Friday, April 15, 2016

unlock celcom broadband modem


Hye...dah lama tak update blog ini.
Apa kabar semua..?
hari ni saya nak share dengan anda semua pengalaman saya dalam process unlock Huawei modem celcom broadand ini.
saya mengunakkan huawei e173u-2.. 

Ketika membeli ni,pihak celcom kata modem ni kena lock.Hanya boleh guna dengan celcom.
saya tak kisah sangat masa tu,bayaran sebulan cuma RM68.
yang tak bestnya limit sebulan hanya 3gb 4gb.
Sampai je kat rumah,saya trus cucukkan modem ni kat laptop saya.Saya dual-boot ubuntu 10.10  dengan windows 7.sokong open sources.Ubuntu
wow.ubuntu 10.10 dpt detect modem ni.
So,saya try lah buka browser google chrome.Semuanya ok,laju juga.
Next,saya restart laptop n boot ke windows 7.Oleh kerana saya telah disable fungsi autorun,so kena lah install secara manual celcom broadband manager.
selepas 3 hari menggunakan celcom broadband,saya terfikir pula nak try digi broadband.Tanpa berfikir panjang ,saya terus mencuba sim digi kat modem celcom ni.
Kecewa .Saya teringat kata celcom sales-girl tempoh hari ,"modem ni kena lock,hanya boleh guna celcom".
Setelah 10minute ,saya berjaya menjumpai cara nak unlock modem ni.


Cara-cara unlock celcom broadband modem






Selamat mencuba.

Latest Update : 28/6/2011  11/09/2011
Pergi ke website diatas,masukan IMEI number,masukan Security Code dan klik butang Calculator.Secara automatic ia akan menjana unlocking code dan flash code.

untuk mengunakan cara ini,anda hendaklah memasukkan simcard dari provider lain ke dalam modem Huawei celcom .Cthnya,guna sim digi,then akan keluar pop-up mengatakan modem ini locked.Then akan minta  unlocking code..just masukan serial  unlock yang anda dapat sebelum ini.Selamat mencuba.



UPDATE : 03 August 2012
Terima kasih kepada semua pembaca yang sudi baca blog saya ini.Oleh kerana ramai yang request unlock code untuk modem broadband,anda boleh download Free Modem Unlocker untuk unlock modem anda. Software ini bukan milik saya dan saya hanya ingin berkongsi software yang berguna untuk semua secara percuma.
For info Unlocker ini tidak  generate unlock code 16 digit.Hanya 12 digit sahaja.


Terima kasih


Oleh kerana masih ramai yang tidak tahu cara memasukan unlock code ke modem,
saya akan menerbitkan satu post berkaitan How to unlock your 3G USB modem with the unlock code dalam masa terdekat.Nantikannya!!!

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List